Bir Tatlı Huzur Almaya Geldik Projesi

04.04.2013 718

KARACASU KIRÇİÇEĞİ ANADOLU LİSESİ

"BİR TATLI HUZUR ALMAYA GELDİK" HUZUREVİ ZİYARETİ PROJESİ"

 

PROJE BİLGİLERİ

PROJE ADI: BİR TATLI HUZUR ALMAYA GELDİK

PROJE KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLERİ: ÖZER ÇALLIOĞLU,  HAYRİYE DEMİR

PROJE SORUMLU ÖĞRENCİLERİ: Raziye YILDIRIM, Cemile ÖZKAN

PROJENİN KAPSAMI:  Proje, okulumuz 9, 10, 11, ve 12. Sınıf seviyesinden gönüllü toplam 48 öğrencimiz ile Nazilli Haluk Alıcık Huzurevi ve Alzheimer Merkezi ziyaretimizi kapsamaktadır. Ziyaret sırasında öğrencilerimiz tarafından yaşlılarımıza müzik dinletisi gerçekleştirilecek ve huzurevindeki yaşlılarımıza havlu, Alzheimer merkezindeki yaşlılarımıza çiçek  hediye edilecektir.

PROJENİN AMACI: Sosyal sorumluluk bilincimizi ve değerler eğitimi projesinde yer alan saygı ve empati değerlerini geliştirmeyi ve özümsemeyi amaçladığımız bu proje ile aynı zamanda  yaşlıları ziyaret edip onlara olan sevgi, saygı ve hürmetimizi göstermek, yalnızlık duygularını azaltmak, onları mutlu etmek, onların duygularını anlamaya çalışarak empati becerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz.

PROJE UYGULAMA TARİHİ: 25.02.2013-25.03.2013

PROJE UYGULANIŞ YERİ: Nazilli Haluk Alıcık Huzurevi ve Nazilli Alzheimer Merkezi

PROJE KAPSAMINDA YAPILACAK HAZIRLIKLAR VE ETKİNLİKLER: Değerler eğitimi projesinde yer alan saygı ve empati değerlerinin öğrenciler tarafından kavram olarak öğrenilmesi, proje ekibinin oluşturulması, ekiple gerekli planlama ve toplantıların yapılması, gerekli izinlerin alınması, Nazilli Haluk Alıcık Huzurevi ve Alzheimer Merkezi yetkilileri ile görüşmeler, hediyelerin alınması, paketlenmesi, müzik dinletisini gerçekleştirecek öğretmen ve öğrencilerimizle görüşmeler,proje metninin yazılması, huzurevi ve Alzheimer merkezine ziyaretin gerçekleşmesi.

Proje Sorumluları 

                            Özer ÇALLIOĞLU

                               Felsefe Öğrt.

   Hayriye DEMİR

   Rehber Öğrt.